Ministerul Tineretului și Sportului

Festivitate de premiere a sportivilor ce au participat la Campionate Europene de canotaj de la Lucerna

Media

Festivitate de premiere a sportivilor ce au participat la Campionate Europene de canotaj de la Lucerna

  Medaliații de la recentele Campionate Europene de canotaj de la Lucerna, Elveția, au fost felicitați și premiați marți, la Palatul Victoria, de către premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, în cadrul unei ceremonii la care au fost prezenți și antrenorii și alți membri ai staff-ului tehnic ai lotului.
Sportivii şi antrenorii lor au fost premiaţi în total cu aproape un milion de lei, medalia de aur fiind recompensată cu 37.000 lei, cea de argint cu 22.000 lei şi cea de bronz cu 15.000 lei.

  ”Este o bucurie să-i premiem astăzi, la Palatul Victoria, pe cei mai performanţi sportivi ai canotajului românesc. Alături de domnul ministru Bogdan Matei, vreau să vă felicit pentru munca dumneavoastră şi pentru rezultatele obţinute la CE din Elveţia. Reprezentați unul dintre sporturile în care ne punem cele mai mari speranţe la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Tokyo. Aveţi susţinerea guvernului, a echipei ministeriale şi a federaţiei. În acest an, am reuşit să dublăm bugetul MTS, iar acest lucru se resimte şi în bugetul FR de Canotaj. Este un semn de apreciere şi de susţinere a activităţii sportive. Dragi sportivi, dincolo de performanţele lăudabile pe care le obţineţi, aveţi şi un important rol social. Dovediţi generaţiei voastre, tinerilor şi copiilor, beneficiile unei vieţi sănătoase şi mai ales faptul că atunci când munceşti cu dăruire şi perseverenţă rezultatele nu întârzie să apară”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

  Ministrul Bogdan Matei a declarat, la rândul său, că speră ca medaliile de la Europenele din Elveţia să fie doar o repetiţie pentru viitoare succese la JO 2020.

  „Vreau să adresez felicitări tuturor sportivilor și antrenorilor care au obținut medalii la Europenele de canotaj. Dar și tuturor celor care au stat în spatele acestor reușite, personal medical și membri ai staff-ului tehnic.

  Astăzi premiem performeri dintr-un sport cu o tradiție frumoasă și unde ne putem mândri că o avem pe cea mai mare sportivă din istoria acestui sport, Elisabeta Lipă.

  Sunt mulțumit că reușim să oferim premierile într-un timp atât de scurt de la încheierea competiției. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul Guvernului. Ca o formă de respect pentru eforturile depuse și pentru performanțele obținute, astăzi i-am invitat aici pe medaliați și pe antrenorii lor, ca să îi recompensăm pentru medaliile câștigate.

  Felicitări încă o dată și sper ca prin exemplul vostru să deveniți modele pentru următoarele generații de campioni”, a spus ministrul Bogdan Matei.

  Iuliana Popa, dublă campioană europeană, mondială şi medaliată cu bronz la JO 2016, în barca de 8+1, a mulţumit în numele sportivilor pentru onoarea de a fi premiaţi la Palatul Victoria: ”Vă mulţumim pentru că ne-aţi primit aici în sediul Guvernului României. Pentru noi acest lucru înseamnă recunoaşterea rezultatelor, înseamnă curaj pentru competiţiile viitoare, dar mai ales sprijin pentru sport în general şi pentru calificarea noastră la JO 2020 de la Tokyo. Rezultatele obţinute la acest campionat european au arătat că suntem o echipă unită, începând cu colegii mei, sportivi, şi continuând cu antrenori, echipa medicală, FR de Canotaj, şi dorim ca din această echipă să facă parte toate instituţiile statului care ne susţin în drumul către calificarea la JO”.

  Medalia de aur de la Lucerna a fost câştigată de echipajul feminin de opt plus unu (Cristina-Georgiana Popescu, Amalia Bereş, Mădălina-Gabriela Caşu, Roxana Parascanu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel, Daniela Druncea), care şi-a apărat astfel titlul continental. Medaliile de argint au fost câştigate la dublu rame masculin (Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc), dublu rame feminin (Adriana Ailincăi şi Maria Tivodariu), 4 rame feminin (Ioana Vrînceanu, Viviana Bejinariu, Mădălina Bereş şi Denisa Tîlvescu), dublu vâsle feminin (Ancuţa Nicoleta Bondar şi Simona Radiş), în timp ce bronzul a fost obţinut la dublu vâsle masculin (Marian Florin Enache şi Ionuţ Prundeanu).