Ministerul Tineretului și Sportului

Meci de fotbal amical între echipa Președinției Consiliului Uniunii Europene-Ministerul Tineretului și Sportului și echipa Secretariatului General al Consiliului Uniunii Europene

Media

Meci de fotbal amical între echipa Președinției Consiliului Uniunii Europene-Ministerul Tineretului și Sportului și echipa Secretariatului General al Consiliului Uniunii Europene

   Sâmbătă, la Complexul Sportiv Național Snagov, a avut loc un meci de fotbal amical între echipele Președinției Consiliului Uniunii Europene și Ministerului Tineretului și Sportului, pe de o parte și cea a Secretariatului General al Consiliului Uniunii Europene.
Partida s-a desfășurat într-o atmosferă relaxată și prietenească, pe gazonul excelent al bazei de la Snagov, iar în final echipa noastră i-a învins pe oaspeții de la Bruxelles cu scorul de 3-2.

  Lovitura de început a fost dat de reputatul antrenor Mircea Lucescu, iar la centru a oficiat fostul arbitru FIFA Cristian Balaj, actualmente președintele ANAD.

  Echipa MTS a fost condusă de ministrul Bogdan Matei, care și-a adus astfel aminte de vremea când juca fotbal și a demonstrat, așa cum spun fotbaliștii, că mai știe cu mingea, 🙂 în ciuda faptului că nu a reușit să și înscrie, preferând în schimb pasele către coechipierii săi.

  Alături de șeful MTS și de mulți alți colegi ai noștri, în echipă s-au aflat și secretarii de stat Remus Munteanu și Cosmin Butuza, directorul general Daniel Jianu, directorii CSN-urilor Lia Manoliu și Polivalentă, dar și un invitat special, ministrul culturii Daniel Breaz, iar de pe margine au asistat cu emoții subsecretarii de stat Cristina Andronic și Zolt Gyongyossy.

  Tot sâmbătă, pe același stadion a fost organizat și un meci de fotbal demostrativ între echipe mixte formate din sportivi paralimpici, componente ale lotului național feminin de fotbal, persoane cu Sindrom Down, care practică frecvent activități fizice și reprezentanți ai MTS.

  „A fost o atmotsferă extraordinară la Snagov. Sportul este din nou cel care ne-a adus împreună, din atâtea colțuri ale Europei. Am fost aici, alături de colegii noștri de la Secretariatul General al Consiliului UE, de componente ale lotului național feminin de fotbal, sportivi din loturile paralimpice, persoane cu Sindrom Down, am făcut mișcare, am râs și ne-am simțit bine împreună. Acesta este unul dintre mesajele pe care l-am transmis și pe perioada Președinției și ne-am dorit ca prioritatea în domeniul sportului, care se referă la îmbunătățirea accesului la sport a persoanelor cu oportunități reduse, să se poată constitui într-un model de bună practică. Oaspeții noștri s-au simțit bine și mă bucur că i-am primit în baza noastră fanion, cu care ne mândrim și în care vom investi substanțial în continuare, pentru ca sportivii să aibă aici cele mai bune și mai moderne condiții de pregătire”, a declarat Bogdan Matei.

  Meciul de fotbal este un eveniment tradițional, organizat de fiecare stat care deține Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. #ro2019eu