Ministerul Tineretului și Sportului

Forumul Uniunii Europene dedicat sportului - 8 și 9 aprilie București

Media

Forumul Uniunii Europene dedicat sportului - 8 și 9 aprilie București

   A fost o zi plină de dezbateri interesante la Forumul Uniunii Europene dedicat sportului.

  Matei Constantin Bogdan, ministrul Tineretului și Sportului, a luat cuvântul în sesiunea de dezbateri cu tema “Rolul Federațiilor Sportive în promovarea sportului european” și a vorbit despre implicarea mediului privat în sport, rolul inovației în sport și importanța sportului de masă. “Fără federații nu putem vorbi de sport. Din punctul de vedere al strategiei pe sport, Guvernul și MTS sprijină Federațiile indiferent de disciplină. Le susținem și in urma unor calendare, dar și a unor obiective asumate de fiecare federație. Important este să ne aplecam și asupra sportului de masă. Încurajăm orice formă de mișcare, indiferent de denumire. E important să ne apropiem de mediul privat. Acesta trebuie să fie un partener, pentru că poate da un plus de valoare sportivilor și infrastructurii sportive. Guvernul sprijină sportul în România.” a afirmat ministrul Bogdan Matei.

    În aceeași sesiune moderată de David Eades de la BBC World News TV, au mai răspuns la întrebări și: Francesco Ricci Bitti – Președintele Asociației Federației Internaționale Olimpice de vară,  Janez Kocijancic – Președintele Comitetului Olimpic European, Marijke Fleuren – Președintele Federației Europene de Hochei și membru în Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Hochei șiTibor Navracsics – Comisarul European pe Cultură, Educație, Tineret și Sport.

    Roxana Mărăcineanu, ministrul francez al Sportului, a intrat și ea în dialog cu speakerii.

   Tot astăzi, ministrul Bogdan Matei s-a întâlnit la un dejun informal cu omologul său din Franța, Roxana Maracineanu, cu Comisarul European Tibor Navracsics și cu Octavian Morariu, membru CIO. Bogdan Matei a discutat cu Roxana Mărăcineanu despre îmbunătățirea relațiilor dintre cele două țări, dar și despre duelul din FED CUP dintre România și Franța, care va avea loc pe 20-21 Aprilie la Rouen.